Ajánló

jegyezz meg

4 tipp a gazdaságos hűtőgép választáshoz

huto

Van néhány olyan otthonunkban használatos készülék, amelyeket lehetetlen nélkülözni akár csak néhány hétig is. Ha elromlik a hűtőgép, vagy kapacitása már nem felel meg a család igényeinek, úgy mihamarabb szeretnénk az új berendezést otthonunkban tudni. Mivel azonban esetében korántsem olcsó készülékről van szó, így nagyon fontos, hogy a választásnál körültekintőek legyünk, és minden lehetséges szempontot vegyünk figyelembe. A bestbyte.hu szakemberei most sorra vették azokat a legfontosabb területeket, amelyekre hűtőgép vásárlás során érdemes ügyelni. Nézzük, hogyan találhatja meg azt a típust, amely pénztárcájának és egyéni igényeinek is maximálisan megfelel!

Beépíthető vagy szabadon álló típust?
A konyha elrendezésétől, berendezésétől, és természetesen a rendelkezésünkre álló anyagiaktól is függ, hogy beépíthető változat mellett szeretnénk-e letenni a voksot. Ezek nagy előnye, hogy gyakorlatilag láthatatlanok, és a megfelelő kialakítással teljesen álcázva maradhat a készülék. Fontos viszont tisztában lennie azzal, hogy a beépíthető változat esetében a méretekre és a beépítés helyének megválasztására fokozottan figyelni kell, s ugyanakkor a megfelelő szellőzés biztosítása is rendkívül lényeges, hiszen ezzel a túlmelegedés előzhető meg. A beépíthető hűtőgép minden esztétikai előnye ellenére is sokan döntenek azonban úgy, hogy a szabadon álló, hagyományos változat mellett teszik le a voksot. Ennek mozgatása, szállítása egyszerűbb, és kisebb eséllyel fordul elő, hogy a szellőzéssel gond adódna. Elhelyezése nem kötött a konyha berendezéséhez, és gyakorlatilag bármilyen méretben választható.

Fagyasztóval vagy nélküle?
Sokan vannak, akik külön fagyasztóládával is rendelkeznek otthon, de ennek ellenére még mindig nagyon kedveltek a kombinált, vagyis fagyasztóval ellátott hűtők. Akik a nagyobb méret mellett döntenek, olyan hűtőgép típust is választhatnak, amely esetében a hűtő és a fagyasztó rész különálló, tehát lehetőség van a fagyasztó igény szerinti kikapcsolására is.

Célkeresztben az energiatakarékosság
Mivel a hűtőgép egész nap be van kapcsolva, így korántsem mindegy, hogy mennyit fogyaszt az. A kialakítás mellett érdemes erre is figyelni a választáskor. Mérettől függetlenül lehet energiatakarékos a választott hűtőgép típus, nem ritka, hogy egy nagyobb űrtartalmú, A+ osztályba sorolt készülék kevesebbet fogyaszt, mint egy kisebb, ám kevésbé energiatakarékos változat. A napjainkban kapható legtöbb hűtőgép már energiatakarékos kivitelezéssel készül, de fontos tisztában lennie azzal is, hogy a használati szokásoktól is függhet, mennyi áramra lesz szüksége a berendezésnek. A felhasználásra hatással van az elhelyezés, a szellőzés, a környezet hőmérséklete, továbbá a nyitások gyakorisága is.

Extra funkciók és stílusos megjelenés
Elsőre azt gondolhatnánk, hogy egy hűtőtől a szokásos funkciókon túl nem szükséges többet elvárnunk. Amint azonban meglátjuk a piaci kínálatban helyet kapott darabokat, máris rájövünk, hogy bizony a gyártók időről-időre igyekeznek olyan típusokkal megjelenni a kínálatban, amelyek jóval többet nyújtanak, mint pusztán a hűtés praktikusságát. Az ergonómiai kialakítással bíró, többféle extra funkcióval rendelkező változatok mellett ma már olyan rendszerrel is rendelkeznek egyes hűtőgép fajták, mely megakadályozza a baktériumok és a penészesedés megjelenését. A kétajtós, úgynevezett amerikai hűtők egyik fele fagyaszt, másik hűt, de vannak olyan típusok is, melyek külön jégkocka és jégkása készítésére alkalmas résszel is rendelkeznek. Esetükben már valóban csak a helytől és a pénztárcától függ, hogy milyen extrákkal ellátott változatot helyezünk el a konyhában.

Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.szenakazal.hu/prcikk_4_tipp_a_gazdasagos_hutogep_valasztashoz_a33.html
Nyomtatás dátuma: 2021-05-14 15:45:00