Ajánló

jegyezz meg

5 kérdés és válasz a csavarkompresszorról

5-kerdes-csavarkompresszorrol

A kompresszor pumpák, tartozékok, a dugattyús-, és csavarkompresszor számos ház körüli munkálatnál és ipari tevékenységnél elengedhetetlenek. De mégis mi alapján válasszuk ki a szükséges terméket? Mennyire fontos az ár? Az olcsó változat helyett érdemes a már bizonyított márkát választani? Számos kérdés felmerülhet azokban, akik csavarkompresszor, és hasonló berendezések iránt érdeklődnek. Mivel esetében hosszú távra gondolkodunk, így nagyon fontos, hogy az időtálló minőséget tűzzük ki célként a vásárláskor. Nézzük most néhány olyan kérdést, melyekkel a btkkft.hu szakemberei rendszeresen találkoznak a csavarkompresszor témája kapcsán!

Miért érdemes standardizált változatok mellett dönteni?
A válasz egészen egyszerű, hiszen a legtöbb hasonló felszerelés esetében számítani kell arra, hogy idővel esetleg alkatrészcserére, vagy karbantartásra lesz szükség. Abban az esetben, ha olyan készülék mellett dönt, amelynek alkotó elemei standardizáltak, úgy a karbantartási költségek csökkenthetőek, és alkatrészt is sokkal egyszerűbb találni hozzá.

Milyen szerep jut a ventilációs rendszernek?
A kompresszor hűtése rendkívül fontos annak érdekében, hogy egyrészt ne melegedjen túl, másrészt elérhető legyen az optimális teljesítmény. Csavarkompresszor választás alkalmával mindenképpen tartsa szem előtt a könnyen hozzáférhető ventilációs rendszer meglétét, ez ugyanis a hosszú távú zökkenőmentes használat egyik feltétele is lehet. Legjobbnak a csendes, alacsony energiafogyasztású, mégis hatékony ventilációs rendszer bizonyul.

Milyen típusai vannak a csavarkompresszoroknak?
Alapvetően három változat közül választhatnak az érdeklődők, így a földre telepített kompresszor mellett létezik a tartályra szerelt változat, valamint a szintén tartályra szerelt típus hűtve szárítóval.

Otthoni használatra milyen csavarkompresszor ajánlott?
Természetesen nem csak ipari felhasználásra javasolják a szakemberek a csavarkompresszorokat, hanem akár otthonra, barkácsolás, ház körüli munkálatok esetére is. Ilyen esetekben elegendőnek bizonyul a kisebb teljesítmény, és az egyszerűbb típusok is, hiszen legtöbbször csak alkalmanként kerül beüzemelésre a készülék.

Milyen feladat hárul az olaj szeparációs rendszerre?
A kompresszorban helyet kapó olaj szeparációs rendszer felel a levegőminőségért, méghozzá centrifugális és gravitációs szétválasztással. Egyes gyártmányok esetében kimagasló minőségű három lépcsős szeparációval találkozni, amely a magas kilépő levegőminőségről gondoskodik. Amennyiben 40-50-60 lóerős változatok mellett dönt, itt már a szűrő megfelelő működését egy speciális elektromos berendezés is ellenőrzi, és ha bármilyen eltömődést észlel, akkor arról azonnal észlelő jelet küld az elektromos panelhez.

A felsoroltak természetesen korántsem merítik ki a csavarkompresszorral kapcsolatban felmerülő kérdéseket, hiszen a téma komolyabb elmélyülést igényel akkor, ha valóban olyan berendezés mellett szeretne dönteni, amely kiemelkedő minőséget biztosít. Érdemes szakmai tanácsot kérnie a választott áruház szakembereitől, akik nem csak az egyes márkák közötti választást könnyítik meg, de a használattal és karbantartással kapcsolatban is elkalauzolnak ebben a roppant érdekes világban.

Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.szenakazal.hu/prcikk_5_kerdes_es_valasz_a_csavarkompresszorrol_a26.html
Nyomtatás dátuma: 2021-05-14 14:37:38