Ajánló

jegyezz meg

Álláskeresésnél lehet segítségünk!

nyiregyhaza-parom

Az életben igazán csak magunkra számíthatunk. Ez mind a magán és a szakmai életünkben is bebizonyosodhatott már valamilyen formában. A munkanélküliséget és az álláskeresést bizonyára a legtöbben megtapasztalták már. Persze számíthatunk a barátaink, családtagjaink támogatására, azonban lássuk be, hogy helyettünk senki nem fog állást találni. Ez a mi egyéni saját feladatunk, és egyben felelősségünk is, hiszen a megélhetésünk múlhat rajta.

Azonban ha nyitott szemmel járunk a világban, igénybe vehetünk különféle segítséget is, amely megkönnyítheti helyzetünket. Külső segítségre számíthatunk, amennyiben igénybe vesszük a területileg illetékes Munkaügyi Hivatal segítségét, és szolgáltatásait. A Központ azért jött létre, hogy megkönnyítse elhelyezkedésünket a munkaerőpiacon, és minél hamarabb munkába tudjunk állni.

Ehhez először be kell regisztráltatnunk magunkat, mint aktív álláskeresőt. A regisztrációhoz szükség van személyes igazolványainkra, mint például személyigazolványra, adókártyára, és lakcímkártyára is. Ne felejtsük el magunkkal vinni iskolai végzettséget igazoló dokumentumunkat sem. Az ügyintézők mindenben a rendelkezésünkre állnak. Megadhatjuk nekik hogy milyen szakmában, és munkakörben szeretnénk majd elhelyezkedni a közeljövőben. Továbbá adjuk meg e-mail címünket is, mert ha a Hivatal talál nekünk munkalehetőséget, akkor a megadott e-mail címre fogja elküldeni nekünk a részleteket.

A regisztrációval létrejön az úgynevezett együttműködési megállapodás, melynek szabályait be kell tartanunk. A megállapodás keretében vállaljuk, hogy mi is keresünk állást, és ha sikeresen elhelyezkedtünk, akkor a körülményeinkben bekövetkezett változást a munkakezdést követő 15 napon belül bejelentjük a hivatal felé. Továbbá vállaljuk azt is, hogy részt veszünk egy csoportos foglalkozáson is, amely kötelező. A foglalkozáson való részvétel hozzátartozik a regisztrációhoz. Érdemes lehet élni a Munkaügyi Központ nyújtotta lehetőségekkel. A Hivatal szokott szervezni karrier tanácsadást is.

Napjainkban a munkaerő piaci paletta igencsak színes lett, és vannak, akik elbizonytalanodnak, hogy mivel is kellene foglalkozniuk pontosan. A karrier tanácsadás keretében feltérképezésre kerülnek az egyén erősségei és gyengeségei. Ezeken felül különböző személyiségi tesztek segítségével kideríthető, hogy kinek melyik munkakör lehet az ideális akár hosszútávon is.

Szó volt arról, hogy a megállapodásban vállaljuk, hogy a Központon kívül mi is keresünk állást. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, hogy hol bukkanhatunk álláshirdetésekre. A Nyíregyháza munka oldalon lehet nézelődni a különböző állásajánlatok között. A mérnök állás népszerűnek minősül a munkát vállalók körében. Számos nagyvállalat keres mérnök munkakörbe alkalmazottat. A pozíció betöltéséhez a jelentkezőnek rendelkeznie kell felsőfokú végzettséggel, és hasonló munkakörben szerzett tapasztalattal. A cégek szeretik a tapasztalt alkalmazottakat, mert így nem kell velük foglalkozni, és nem kell őket betanítani. A munka nagy felelősséggel jár. A pontosság, és a precizitás ennél a munkakörnél is alapvető. A munkáltató a fix bérezésen kívül felkínálhat akár extra juttatást is a munkavállalónak, amelybe beletartozik a cafeteria is.

Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.szenakazal.hu/prcikk_Allaskeresesnel_lehet_segitsegunk_a44.html
Nyomtatás dátuma: 2021-05-14 16:10:53