Ajánló

jegyezz meg

Ezekkel a tippekkel fel tudunk készülni egy állásinterjúra!

debrecenallas

Az állásinterjú sokak rémálma, ami nem is csoda, hiszen szinte ott dől el a sorsunk, hogy megkapjuk-e azt az állást, amelyet megpályáztunk. Ma már számtalan módszer létezik arra, hogy kiválóan felkészüljünk egy állásinterjúra. Első lehetőségként ott van a Munkaügyi Központ. Amennyiben beregisztrálunk a Hivatalba, akkor igénybe vehetjük a különböző foglalkozásokat, melyek keretein belül elsajátíthatunk akár állásinterjúi praktikákat is, melyek jól jöhetnek az interjú során. A regisztrációhoz szükség van személyes okmányainkra, és iskolai végzettséget igazoló dokumentumunkra is. A Munkaügyi Központ azért jött létre, hogy megkönnyítse helyzetünket. Mindenképpen legyünk nyitottak a lehetőségekre, ugyanis soha nem tudhatjuk, mikor vesszük hasznát a foglalkozásokon elsajátított dolgoknak. Mint tudjuk ahhoz, hogy egy vállalat szóba elegyedjen velünk, el kell készítenünk egy jó önéletrajzot, hiszen ez jelenti a belépőnket a munka világába. A Munkaügyi Hivatal ebben is tud segíteni nekünk, mert szokott szervezni olyan kurzust, ahol el lehet sajátítani a helyes önéletrajz és motivációs levél írását is. Nem is gondolnánk azt, hogy mennyi múlik egy jó önéletrajzon. Nos, a Munkaügyi Központ megtesz mindent azért, hogy mi álláskeresők plusz tudás birtokába jussunk.

A külső segítség mellett azonban magunk is tehetünk a siker érdekében. Ma már számtalan könyv állhat rendelkezésünkre, amelyek kifejezetten az állásinterjúval foglalkoznak. Egy állásinterjúval foglalkozó könyv is kifejezetten sokat segíthet rajtunk. Többek között számos interjú kérdéssel is találkozhatunk, amelyekre mintaválaszt is olvashatunk. Soha nem tudni, hogy milyen kérdést fognak nekünk feltenni az interjún. Nem ritkán előfordulhatnak ún. kényes kérdések is, amelyekre hirtelen azt sem tudjuk, hogy mit válaszoljunk. Ilyen kérdés lehet például az, hogy vállalunk-e túlórát, vagy, hogy mondjuk el a gyengeségeinket. Nyilvánvalóan senki nem kérkedik azzal, amiben nem túl jó. Amennyiben ilyen kérdést szegeznek, nekünk mondjuk el gyengeségeinket, de rögtön kompenzáljuk azzal, miként sikerült megoldani egy problémát. A másik kérdés, ami már nem mondható kellemetlennek azaz, hogy honnan értesültünk a meghirdetett állásról.

Manapság már nem szégyen hogy az internetet használjuk álláskeresésre. Mondhatjuk, hogy az állások Debrecenben oldalon bukkantunk a meghirdetett pozícióra. Napjainkban vitatott kérdéssé válik, hogy egy jó szakma vajon többet ér-e mint egy diploma. Egy dologban biztosak lehetünk, mégpedig abban hogy minden munkát meg kell becsülni, ugyanis a munkának értéke van. Egyrészről az értéket mi magunk képviseljük a munkavégzésünkkel, másrészről pedig a bérezés teszi ki a munka értékét. A munkaerőpiacon lehet találni pék pozíciót is. Az állás betöltéséhez egyes esetekben végzettség nem szükséges, de előnyt jelent. A végzettség mindenképpen előnyt jelenthet számunkra, hiszen óriási a verseny a munkaerőpiacon, és a vállalatok is a legjobb munkaerőt keresik. Vannak olyan cégek, ahol a munka betöltéséhez középiskolai és szakmai végzettség is szükséges. A legtöbb helyen két műszakos, napi 8 órás munkarendben kell dolgozni. Amennyiben pékként szeretnénk elhelyezkedni, ezzel mindenképp tisztában kell lennünk. Természetesen más szakmunkák is elérhetőek a honlapon. Ha az elsők között szeretnénk információkat kapni a legfrissebb álláslehetőségekről, akkor iratkozzunk fel az állásportál hírlevelére, vagy kövessük a honlap facebook és twitter oldalát is. Ne várjunk tovább, keressünk állást akár még ma!

Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.szenakazal.hu/prcikk_Ezekkel_a_tippekkel_fel_tudunk_keszulni_egy_allasinterjura_a48.html
Nyomtatás dátuma: 2021-05-14 16:22:24