Ajánló

jegyezz meg

Fapados repülőjegy- mit kapunk érte?

repulojegy-foglalas

Elérhető áron szeretne repülőjegyet vásárolni, de nem tudja, mi alapján hozza meg döntését? Most, hogy beköszöntött a jó idő, egyre többen kelnek útra, és fedezik fel a környező országok nevezetességeit, vagy töltenek el néhány hetet nyáron valamelyik kedvelt tengerparton. A repülős utazás kétségtelenül a leggyorsabb módja annak, hogy sikerüljön elérni a kívánt célországot. Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a fapados légitársaságok, melyek sokszor messze a hagyományosak árai alatt kínálják a jegyeket. De mégis milyen szolgáltatásokat kaphatunk a diszkont jegyárakért? Megéri a fapados járatok mellett dönteni, vagy inkább érvényes rájuk az „olcsó húsnak híg a leve” jellemző? A paravion.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy a fapados repülőjegy valóban olcsóbb, ezért érdemes először ezek kínálatában körülnézni. Mielőtt azonban vásárolna, tudjon meg többet arról, hogy mit is tartalmaz pontosan a diszkont légitársaságok árajánlata!

Ismerje meg a súlyhatárokat!
A fapados járatokat választók leggyakrabban azon lepődnek meg, hogy a repülőtéren a poggyászfeladásért külön kell fizetniük. Szintén plusz költséget jelenthet, ha túlsúllyal adnánk fel csomagjainkat, ennek azonban elejét vehetjük akkor, ha előzetesen tájékozódunk a légitársaságnál a vonatkozó súlyhatárokról. A fedélzetre felvihető csomagok mérete és száma is eltérő lehet légitársaságonként, így van, ahol a laptop táska már alapból kézipoggyásznak minősül, és mellette semmi mást nem vihetünk fel magunkkal az utazáshoz. Ezek apróságnak tűnhetnek, de az utazást már a kezdetekkor megnehezítheti, ha nem tájékozódunk ezekről időben.

Félreeső repterek használata
Nem véletlen tudják a diszkont légitársaságok olcsóbban kínálni jegyeiket, ugyanis gyakran félreeső reptereket használnak, amely alacsonyabb költségekkel jár számukra. Ezzel egészen addig nincs is semmi probléma, ha az általunk elérni kívánt város, szálláshely elérhető közelségben fekszik. Ha azonban további hosszas autózás, vagy buszozás következne ahhoz, hogy végre egy forró fürdő és ágy fogadjon, célszerű átgondolni, valóban megéri-e a kedvezőbb ár, vagy inkább a nagyobb kényelmet biztosító hagyományos légitársaság mellett lenne-e célszerű dönteni.

Fedélzeti szolgáltatások
A költségek lefaragásához azzal is számolni kell, hogy az utazás közben külön kell majd fizetni a fedélzeten elfogyasztani kívánt ételekért és italokért. Míg a szomszédos országok eléréséhez szükséges időben ez még biztosan nem okoz gondot, addig egy hosszabb utazás alkalmával sokan inkább a kényelmet és a megszokott szolgáltatások igénybe vételét részesítik előnyben. Nem mindegy az sem, hogy gyermekkel utazunk-e, hiszen a kicsik gyakrabban igénylik az étkezést, vagy egy üdítő elfogyasztását.

Online check-in pótlása
Egyes fapadosak kötelező jelleggel előírják az online becsekkolást, s amennyiben ez elmarad, úgy csak plusz költségek fejében van lehetőségük az utasoknak arra, hogy valóban rajta is legyenek a járaton. Ajánlott tehát előre tájékozódni arról, milyen feltételekhez köti az utazást a választani kívánt fapados társaság, milyen megszokottól talán kissé eltérő szabályozást alkalmaz az utazásra vonatkozóan. Az esetleges kényelmetlenségek ellenére is sokan választják napjainkban a fapados légitársaságok ajánlatait, különösen népszerűek azok a közvetlen szomszédos országokba történő utazáskor. Nyaralás, családdal történő repülés alkalmával is kedveltek ezek a jegyek, hiszen még több fő esetén is elérhető árkategóriát képviselnek a családi kassza számára.

Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.szenakazal.hu/prcikk_Fapados_repulojegy_mit_kapunk_erte_a28.html
Nyomtatás dátuma: 2021-05-14 15:43:09