Ajánló

jegyezz meg

Hogyan válasszunk női cipőt és férfi cipőt?

noi-cipo-ferfi-cipok

Több mint lábbeli - a női és férfi cipő valójában a testünk jolly jokere! Ha jól választjuk meg, nemcsak az ízlésünket képviseljük vele a külvilág felé, hanem gondoskodunk az egészséges testtartásunkról. Ezzel pedig megelőzhetjük a hát- és derékfájást, és mérsékelhetjük a gerincproblémáinkat is!

Hogyan néz ki a jó cipő? Legyen magas sarkú, vagy lapos talpú? A kényelmet vagy az ízlést válasszuk a polcról? Legyen strapabíró, vagy inkább egyedi? Hiába, hogy a női nemet azonosítják a cipőimádattal, okosan kell választania a férfinak is. Lényeges, hogy milyen gyakori használatra szánjuk a cipőt, és a márkahűségen túl próbáljuk meg inkább a lábbeli méreteit előnyben részesíteni!

Mit nézzünk meg egy cipőn?
Soha ne válasszunk úgy cipőt, hogy azt nem próbáljuk fel! Az aranyszabály magától értetődő, mégis mindenki megszenvedi a következményeket - legalább egyszer életében. Hiába rajongunk a Conversert, és már ki is szemeltük magunknak a cipo.ninja lila és fekete női cipő darabját, megesik, hogy csalódunk. A lábbeli hossza, szélessége a sorozatgyártás ellenére is darabonként eltérhet, nem beszélve arról, hogy a lábfejeink is általában különböző nagyságúak. Akkor lesz elég helye a nagylábujjnak, ha legalább 7 mm-nyi helyet hagyunk még neki a cipő orráig.

Ekkor kényelmesen elférhet az egész lábfej. Óvatosan bánjunk a szélességgel is: akár keskeny cipőbe préseljük be a lábunk, akár a szükségesnél 2-3 számmal nagyobbat vásárolunk, helytelen járáshoz vezet. Mindegy, hogy egy Kati Black tűsarkú csizmát, vagy Levis tornacipőt veszünk meg a lábujjaknak szükségük van a szabad mozgásra. Ha a nagylábujj 15 foknál nagyobb szögben hajlik meg viselet közben, ne habozzunk, váltsunk cipőt!

A legtöbb gondot általában a láb körmérete okozza. Ha magas rüszttel rendelkezünk, nem elég figyelni a női és férfi cipő hosszára, szélességére, keressük a körméretet jelző betűt is a feltüntetett adatok között.

Valóban egészségesebb a lapos talpú cipő?
A teljesen lapos talpú cipőben is megerőltető a járás, még, ha ezt szervezetünk nem is jelzi vissza. Nemcsak a magas sarok kérdéséről van szó, ahol az egészségesnek vélt lapos talpúak és a tűsarok-imádók összecsapnak. Legyen egy Norah csizma, egy Gant WELSCH, vagy inkább egy Helly Hansen, esetleg egy Kati bokacipő? Az arany középutat ajánlják a szakemberek, nemtől és kortól függetlenül. A női és férfi cipő valóban rendelkezzen egy bizonyos magassággal, átlagosan 3-5 cm széles sarokkal. Legalább a hátsó része legyen magasított, és vásárláskor megfelelő talpbetétet is válasszunk hozzá. Így lábunkat megtámasztjuk, kevésbé fárad el a mozgásban, továbbá segíti a helyes gerinctartást is. Nem véletlenül látjuk azt, hogy a Bugatti, a Sealand, sőt a Tommy Hilfinger is ezt a vonalat követi. A férfi cipő, legyen az cipo.ninja mokaszinja, bakancsa, csizmája vagy épp deszkás cipője a divat mellett helyet szorít az egészséges cipőformának is.

Miért jó a márkahűség?
Nagyon színes a női és férfi cipő kínálata, az alkalmi vagy állandó lábbelik mellett a sportcipők korát éljük. Bármilyen stílussal kacérkodhatunk, a választék bőséges. Különböző színű, anyagú, mintájú modellek sorát küldik a piacra a divatóriások és a kisebb gyártók egyaránt. Ha egyszer már jól döntöttünk, érdemes mindig az adott márka variációi között keresni a megfelelőt. Hasznos tipp a választáshoz: délután vásároljunk cipőt, mert akkor a legátlagosabb a lábfejünk mérete! Így biztosan megfelelő lesz a csizma, tűsarkú vagy akár focicipő is.

Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.szenakazal.hu/prcikk_Hogyan_valasszunk_noi_cipot_es_ferfi_cipot_a35.html
Nyomtatás dátuma: 2021-05-14 15:20:40