Ajánló

jegyezz meg

Klasszikus tömegnövelő étrend nőknek

tomegnovelo-etrend-noknek

Érdekelne, hogy a tömegnövelő étrend nőknek mennyi szénhidrátot és fehérjét engedélyez? Szeretnél többet tudni arról, milyen edzéstervet érdemes követned céljaid elérése érdekében? Tarts velünk, és valósítsd meg kitűzött céljaid, hogy jövő nyárra biztosan bombaformába lendülj! Sokan ott rontják el, hogy nyaralás előtt egy hónappal kapcsolnak rá igazán az edzésekre, és kemény diétákkal sanyargatják önmagukat. Tény pedig, hogy ennyi idő alatt nem lehet csodát tenni. Ha azonban már most odafigyelsz arra, mi kerüljön a tányérodra, és testmozgás kapcsán is betartasz néhány alapvető fontosságú szabályt, akkor jó esélyed van céljaid elérésére. A tömegnövelő étrend nőknek éppen úgy különbözik a férfiak számára javasolttól, mint az edzések során ajánlott gyakorlatok. Átfedések persze vannak, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy a női szervezet diéta és tömegnövelés kapcsán is kissé máshogy működik, mint a teremtés koronáié.

Válaszd a súlyzós edzéseket!
Ahelyett, hogy a konditeremben töltött idő nagy részében kardióznál, válaszd inkább a klasszikus súlyzós edzéseket. Nem kell félni a súlyoktól, markáns férfias izomzatra biztosan nem fogsz szert tenni, ugyanis a női hormonháztartás ezt nem támogatja meg kellő mértékben. Ami izmot pedig fel tudsz pakolni magadra, az bőven elegendő lesz ahhoz, hogy feszes, formás idomoknak örvendhess.

Érdemes úgy összeállítani az edzéstervedet, hogy a kevésbé fejlett izomcsoportokra nagyobb hangsúlyt helyezel, így elkerülheted az aránytalanságot. A kitörés és a guggolások mellett biztosan nem mehetsz majd el, ám ezeknek köszönhetően formásak lesznek a lábaid és a popsid. A húzódzkodással gyakorlatilag az egész testedet formálhatod, de a vállból nyomás is egy remek kis gyakorlat. A fekvenyomást viszont hanyagolhatod, helyette a döntött pados egykezes nyomásokat javasolják a szakemberek. Ne feledd, a tömegnövelő étrend nőknek mit sem ér, ha mellette nem jársz el rendszeresen edzeni!

Szénhidrátok és fehérjék
Nos, igen, ez a kettő tápanyagcsoport, aminek bevitelére fokozottan ügyelned kell, ha formálódni szeretnél. A shop.builder.hu által megkérdezett szakemberek szerint a tömegnövelő étrend nőknek testsúly kilogrammonként számolva 3-4 gramm szénhidrátot és 2 gramm fehérjét követel meg. A legfontosabb a tudatosság és az alapanyagok körültekintő megválasztása. A konditeremben átizzadt órák sem teszik lehetővé, hogy bármit bármivel megegyél, hiszen ha így teszed, akkor biztosan nem várhatod a kívánt átalakulást.

Figyelj arra, hogy a testzsír-százalékot minimalizáld, hiszen ha zsírpárnák takarják izmaidat, akkor hiába fejlettek azok, külsődön ez nem fog meglátszani. Hidd el, sokkal egyszerűbb egy jó formát megtartani, mint folyamatosan mínuszból indulni, és a plusz kilókkal küzdeni! A tömegnövelő étrend nőknek csak akkor működik, ha betartod a mennyiségeket, és nem eszed túl magad.

Fókuszban a pihenés
Odateszed magad az edzéseken és az étkezésre is igyekszel figyelni? Ezzel már nagyon sokat tettél céljaid elérése érdekében, de nem mehetünk el a pihenés fontossága mellett sem. Az edzés stresszt jelent szervezeted számára, amikor jó esetben mindent beleadva dolgoztatod azt. Ez szükségessé teszi a megfelelő ideig tartó pihenést is. Nem jó, ha este letudod az edzést és másnap reggel már a konditeremben indítasz.

Hasonlóképp lényeges az éjszakai nyugalom. Feküdj le időben, így nem csak a munkában tudsz majd jobban teljesíteni, de izmaidnak is lesz alkalmuk regenerálódni. Ne rontsd el éjszakai tivornyákkal és bulizásokkal azt, amiért hetekig, hónapokig küzdesz a mindennapokban! Tudatossággal és következetességgel hegyeket mozgathatsz meg!

Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.szenakazal.hu/prcikk_Klasszikus_tomegnovelo_etrend_noknek_a36.html
Nyomtatás dátuma: 2021-05-14 15:08:08