Ajánló

jegyezz meg

Parkolás és Check-in: szánjon elegendő időt rájuk!

repuloteri-parkolas

Repülővel tervezi utazását, és már a jegy megvásárlásától és a szállásfoglalástól kezdődően szeretné, ha minden rendben menne? Kétségtelen, hogy a repülő a legkényelmesebb és leggyorsabb módja annak, hogy elérje úti célját, ám nem mindegy, mennyire készül fel az utazásra, és tisztában van-e azokkal a tudnivalókkal, melyek nélkülözhetetlenek hasonló helyzetben. Különösen fontos ez akkor, ha első repülőútja előtt áll, hiszen a Check-in és az autó biztonságos elhelyezésére vonatkozó szabályok némileg eltérőek, mint más közlekedési eszközök használata során.

Kényelmi szempontok miatt sokan választják a saját gépjárművel érkezést a felszállást megelőzően, de nem mindegy, mennyiért tudhatják biztonságban azt a külföldön tartózkodás ideje alatt.

A bud.hu a reptéri parkolás során azokat a lehetőségeket szokta ajánlani, amelyek közvetlenül a terminál közelében megtalálhatóak.

A Budapest Airport által kínált parkolóhelyek közül még a termináltól legtávolabb levőek is mindössze 6-10 perces sétával elérhetőek. Lássuk, milyen lehetőségei vannak, ha gépjárművét olyan helyen hagyná, ahol a biztonságról kamera, rendszám-felismerés és extra biztosítás gondoskodnak!

Akik a terminál ajtajánál szállnának ki, és az érkezés után sem szeretnének egyetlen percet sem sétálni a csomagokkal, előszeretettel választják a Premium parkoló előnyeit, mely kétségtelen, hogy a legkényelmesebb megoldásnak számít. Ennél eggyel kedvezőbb árfokozatot képvisel a Terminál parkoló, amely akár néhány napos külföldi tartózkodás idejére is alkalmas lehet a parkolásra. Ha az extra szolgáltatásokat és a fokozott biztonságot mindennél fontosabbnak tartja, akkor kifejezetten a Business parkoló a jó döntés, hiszen itt nem csak plusz védelem jár autójának, de ingyenes busztranszfert is igénybe vehet mind az indulás előtt, mind az érkezés után azonnal.

Elsődlegesek a kedvező árak, és hosszabb időre szeretne a reptér közelében parkolni? Akár több hétre is megfelelő helyen tudhatja autóját a Holiday Plus és a Holiday parkolókban, amelyek elsősorban elérhető áraik miatt kedveltek az utasok körében. Egy kis sétára szükség lesz, míg elérheti a terminált, de ez maximum 10 percet tesz ki még a legtávolabbi parkolóhely esetében is.

A Check-in szó hallatán legtöbbeknek a hosszas sorbaállás és az időigényes jegykezelés, valamint poggyászvizsgálat jut eszükbe. Fontos, hogy a repülőtérre már két órával az indulást megelőzően megérkezzen, hiszen mindig adódhatnak olyan teendők, amire nem számoltunk. Persze elkerülhetőek a csomag túlsúlyából adódó plusz kiadások, vagy a kézipoggyász méretével kapcsolatos gondok, ha előre tájékozódik a légitársaság weboldalán arról, milyen előírások vonatkoznak a csomagokra. Ettől függetlenül javasolja azonban a bud.hu is, hogy a repülőtéri parkolás, valamint a Check-in teendőire mindenképpen szánjon elég időt, érkezzen tehát időben, különösen azért, mert az indulás előtt közvetlenül már nincs lehetőség a becsekkolásra.

A gyors ügyintézés kedvelőinek körében nagy népszerűségnek örvendenek manapság azok az érintőképernyős megoldások, amelyek lehetővé teszik az úgynevezett önkiszolgáló Check-in megvalósítását. Egyelőre csak néhány légitársaság utasai használhatják a budapesti reptéren a CUSS-kioszkokat, de már most is látható, hogy nagy lehetőség rejlik bennük.

Mindegy, hogy családi nyaralásról, egy külföldön töltött hosszú hétvégéről, vagy munkahelyi ügyintézésről van szó, a repülést megelőző két órát ajánlott rászánnia az utazásra. A csomagokkal kapcsolatos információkról, valamint az online Check-in lehetőségéről tájékozódjon a választott légitársaság elérhetőségein!

Copyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://www.szenakazal.hu/prcikk_Parkolas_es_Checkin_szanjon_elegendo_idot_rajuk_a23.html
Nyomtatás dátuma: 2021-05-14 15:32:13